Omdat ook wij graag een steentje bijdragen!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat zegt dat nou eigenlijk? Hiermee wordt bedoeld dat een bedrijf zich bewust is van de impact op mens en milieu en een goede balans zoekt tussen people, planet en profit.

Bij Geschenken ter Brugge en Verscentrum ter Brugge hechten we veel belang aan duurzame relaties met onze klanten en medewerkers. We gaan tot het uiterste om klanten en medewerkers tevreden te stellen. Niet alles is mogelijk natuurlijk, dit geven we dan ook aan. En ook bij ons gaat er wel eens iets mis. We gaan er dan alles aan doen om met een goede oplossing te komen zodat de relatie goed en duurzaam blijft. 

We doen er veel aan om duurzame keuzes voor de planeet te maken. Zo kunnen we vanaf augustus 2021 voorzien in ons eigen stroom doordat we 1100 zonnepanelen op ons dak hebben laten leggen. Hier zijn we enorm trots op! 

Ook kunnen we ons karton hergebruiken als verpakkingsmateriaal. We hebben in mei een “kartonshredder” aangeschaft. Van kartonnen dozen maken we verpakkingsmateriaal dat we kunnen gebruiken om onze breekbare geschenken in te verpakken. 

Ook op het gebied van andere verpakkingsmaterialen proberen we duurzaam te zijn. Lukt dit al? Nee, is het eerlijke antwoord. Niet omdat we niet willen, maar omdat op het gebied van verpakkingsmaterialen verschillende argumenten zijn om iets wel of niet te gebruiken. Plastic is namelijk goed te recyclen, papier lijkt duurzaam maar kost veel meer CO2 en water om te produceren. 

Wij doen er alles aan om ons proces te verduurzamen. Heb je suggesties of verbetervoorstellen? Laat het ons weten en we gaan hiermee aan de slag.